Series

De allereerste Derrick in 1974, waarna er nog 280 afleveringen volgden


Dussmann is de naam van de grootste boekhandel in Berlijn, met drie etages, een ‘lecture room’, koffie én open in Corona-tijd. Met een afdeling Hörbücher en dvd’s, waar je alle goeie Duitse tv-series van de afgelopen decennia kunt krijgen. Alle afleveringen van de krimi DERRICK bijvoorbeeld, negentien seizoenen lang uitgezonden in 100 landen.
De allereerste aflevering uit 1974 (er volgden er nog 280) van Derrick en zijn assistent-inspecteur Harry staat ook op Youtube, en is nog steeds spannend.

Dussmann is the name of the largest bookshop in Berlin, with three floors, a ‘lecture room’, coffee and open in Corona time. With an audiobooks and DVDs section, where you can get all the great German TV series from the past decades. For example, all episodes of the krimi DERRICK, broadcast in 100 countries in nineteen seasons.
The very first episode from 1974 (280 more followed) of Derrick and his assistant inspector Harry is also on YouTube, and is still exciting.Op de plank erboven staat de serie Babylon Berlin, waaraan ik hier helemaal verslaafd ben geraakt. In Lockdown Berlin zag ik elke avond een aflevering van de eerste drie seizoenen. Het speelt zich af tegen de achtergrond van het broeierig dreigend Berlijn van 1929. De communistische beweging tegenover de opkomende nazi’s, uitmondend in de beurskrach. Iets teveel effectbejag misschien, maar meeslepend.
Een deel van de stad werd ervoor nagebouwd in de legendarische Studio Babelsberg in Potsdam.
Perfect vormgegeven en aangekleed tot in het kleinste detail en aantrekkelijk geacteerd door oa Peter Kurth en Volker Bruch.
Van regisseur Tom Tykwer die doorbrak met de film Lola rennt (1998).


On the shelf above is the Babylon Berlin series, to which I got completely addicted here. In Lockdown Berlin I saw every night an episode of the first three seasons. It takes place against the background of ominous Berlin of 1929. The communist movement against the rising Nazis, culminating in the stock market crash. Maybe a little too much effect, but compelling.
Part of the city was recreated in the legendary Studio Babelsberg in Potsdam.
Perfectly designed and decorated down to the smallest detail and attractively acted by Peter Kurth and Volker Bruch, among others.
From director Tom Tykwer who broke through with the film Lola Rennt (1998).

Peter Kurth
Volker Bruch
Studio set